Motortop.nl
Alles over motoren!

Beginnen met motorrijden

Rijles & Rijbewijs

Wil je gaan beginnen met motorrijden? Wat gaaf! Op deze pagina behandelen we wat je kan verwachten en waar je aan moet denken als jij je rijbewijs gaat halen. Weet je nog niet zeker of motorrijden iets voor jou is, dan is het aan te raden om een proefles te nemen. Veel rijscholen bieden vrijblijvende proeflessen aan van 1 tot 2 uur waarin, hier kom je erachter of motorrijden echt wat voor jou is of misschien toch niet. 

De kans is groot dat motorrijden wel wat voor je is want naast dat het een ultiem gevoel van vrijheid geeft en erg ontspannend is, biedt het ook vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan: het zuinige verbruik en lage kosten, minder last van files en het makkelijk parkeren op drukke plekken.

Het kiezen van je motorkleding

Als je voor de eerste keer motorkleding wilt gaan kopen zal het je verbazen hoeveel aanbod er is. Je kan het zo gek maken als je zelf wil, met bijvoorbeeld een high end motorpak die je ook ziet in de MotoGP.  Voor de beginnende rijder zijn er gelukkig ook wat eenvoudigere en betaalbare motoroutfits beschikbaar. Zo kan je voor een schappelijke prijs een volledige outfit scoren om mee te beginnen. In dit artikel vindt je alles wat je moet weten over motorkleding! 

Je eerste motor kopen

Na het behalen van je rijbewijs is het eindelijk zover: je mag zelfstandig de weg op! Het is tijd voor je eerste motor. In dit artikel behandelen we een aantal onderdelen die jou helpen met het kopen van je eerste motor.