Motortop.nl
Alles over motoren!

Blog

Op deze pagina vindt u al onze blogberichten! 

De essentiële rol van motorbanden: Maximale grip en veiligheid op de weg 

Of je nu een avontuurlijke offroad-liefhebber bent, een sportieve straatracer of gewoon geniet van ontspannen toertochten, het kiezen van de juiste banden voor je motorfiets is essentieel voor maximale grip en veiligheid op de weg. In dit artikel gaan we dieper in op de wereld van motorbanden, hun belangrijkste eigenschappen en waar je op moet letten bij het maken van de juiste keuze.

Meer lezen


Motor importeren vanuit het buitenland: Hier moet je op letten!Als je opzoek bent naar een nieuwe motorfiets en binnen de grenzen van ons kikkerlandje niks kan vinden is het misschien een idee om een kijkje te nemen bij onze ooster- of zuiderburen.

Het importeren van een motor vanuit het buitenland kost je wat meer tijd maar is vaak voordeliger. In zowel Duitsland als België wordt er geen bpm berekend en zijn de prijzen een stuk lager dan in Nederland. In dit artikel leggen wij je stap voor stap uit hoe jij een motor uit het buitenland kan importeren en waar je op moet letten.

Meer lezen5 Tips voor het rijden in de herfst

 

De herfst een van de mooiste seizoenen van het jaar en is een fantastische tijd voor motorrijders. Er is geen betere manier om de schoonheid van de natuur te bewonderen dan tijdens een tochtje op de motor. Veel rijders plannen daarom nog een mooie tocht in voordat ze hun motorfiets parkeren en stallen voor de winter. Hoewel de omstandigheden bijna sprookjesachtig lijken, brengt de herfst ook veel risico's met zich mee. In dit artikel behandelen we 5 tips die ervoor zorgen dat jij beter voorbereid op pad gaat en veiliger geniet van het rijden in de herfst.

Meer lezen

5 Handige motor gadgets

In dit artikel behandelen we 5 gadgets die een must have zijn voor (bijna) iedere motorrijder. Op internet hebben wij 5 gadgets onder de 100 euro gevonden. Rij je zelf geen motor? Geen probleem! Deze gadgets zijn ook zeer geschikt als cadeau.


Het AVB-examen (met examentips) 

Het AVB-examen is één van de twee praktijkexamens die je moet halen voor het motorrijbewijs. In dit artikel leggen wij je uit hoe het AVB-examen is ingedeeld en geven we een aantal tips die jou kunnen helpen om het AVB-examen te halen. 

Meer lezen