Motortop.nl
Alles over motoren!

Welkom op Motortop.nl

Motorrijden zit bij ons in het bloed en is al vanaf jongs af aan onze passie en op deze website delen wij alles wat jou helpt bij het motorrijden. Zo hebben we tips voor motorrijden, helpen we je met het onderhouden van je motor, geven we tips voor het behalen van je rijbewijs en nog veel meer!

Kijk hieronder voor een overzicht met het laatste nieuws en de meest recente pagina’s. Of navigeer met behulp van de menubalk bovenaan de pagina naar alle informatie op onze website.


Motor importeren vanuit het buitenland: Hier moet je op letten!

Als je opzoek bent naar een nieuwe motorfiets en binnen de grenzen van ons kikkerlandje niks kan vinden is het misschien een idee om een kijkje te nemen bij onze ooster- of zuiderburen.

Het importeren van een motor vanuit het buitenland kost je wat meer tijd maar is vaak voordeliger. In zowel Duitsland als België wordt er geen bpm berekend en zijn de prijzen een stuk lager dan in Nederland. In dit artikel leggen wij je stap voor stap uit hoe jij een motor uit het buitenland kan importeren en waar je op moet letten. 

Meer lezenHet winterklaar maken van je motor

De winter komt eraan, het motorseizoen loopt ten einde en je hebt voor jezelf besloten om jouw motor in de winterstalling te parkeren. Het is tijd om je motor nog een keer wat liefde te geven en hem winter klaar te maken. In dit artikel behandelen we een aantal tips waarmee jij je motor winterklaar maakt.

Meer lezen


 

5 Tips voor het rijden in de herfst

De herfst een van de mooiste seizoenen van het jaar en is een fantastische tijd voor motorrijders. Er is geen betere manier om de schoonheid van de natuur te bewonderen dan tijdens een tochtje op de motor. Veel rijders plannen daarom nog een mooie tocht in voordat ze hun motorfiets parkeren en stallen voor de winter. Hoewel de omstandigheden bijna sprookjesachtig lijken, brengt de herfst ook veel risico's met zich mee. In dit artikel behandelen we 5 tips die ervoor zorgen dat jij beter voorbereid op pad gaat en veiliger geniet van het rijden in de herfst. 

Meer lezen


 How To: Motorolie verversen

Motorolie stroomt door het hart van je motor en is het bloed van je motorfiets. De levensduur en kwaliteit van je motor wordt grotendeels bepaald door de olie. Het is daarom enorm belangrijk om je motorolie regelmatig te controleren en tijdig te verversen. In dit artikel leggen wij je uit hoe jij zelfstandig je olie kan verversen!

Meer lezen

 


Het kiezen van je motorkleding

Als je voor de eerste keer motorkleding wilt gaan kopen zal het je verbazen hoeveel aanbod er is. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. In dit artikel vertellen wij je wat meer over de verschillende soorten motorkleding die er bestaan. 

Meer lezen5 Handige gadgets voor op de motor

In dit artikel behandelen we 5 gadgets die een must have zijn voor (bijna) iedere motorrijder. Op internet hebben wij 5 gadgets onder de 100 euro gevonden. Rij je zelf geen motor? Geen probleem! Deze gadgets zijn ook zeer geschikt als cadeau.


Je eerste motor kopen

Na het behalen van je rijbewijs is het eindelijk zover je mag zelfstandig de weg op. Het is tijd voor je eerste motor. In dit artikel behandelen we een aantal onderdelen die jou helpen met het kopen van je eerste motor.

Meer lezen